Пшенична клейковина, 150 грам
Суха пшенична клейковина - це чистий продукт без покращувачів смаку, барвників та ароматизаторів. Вона здатна підвищувати харчову цінність борошна, а також піднімати якість тіста та готової продукції. Тісто з додаванням клейковини менше розріджується і краще підходить.
Клейковина суха пшенична (або глютен) - це повністю натуральний продукт, який здатний поліпшити якість тіста та готової випічки. Як поліпшувач клейковину необхідно додавати у невеликих кількостях. Рекомендоване дозування - 1-5% від маси борошна, або від 10 до 50 грам на 1 кг борошна.
Для чого додають клейковину:
щоб підвищити водопоглинаючу здатність борошна;
поліпшити еластичність та розрихленість м'якушки;
підняти пружно-еластичні властивості тіста;
підвищити обсяг і формостійкість подових виробів;
збільшити термін зберігання борошняних виробів.
Суху клейковину використовують для приготування макаронних виробів, пельменів, вареників, хліба та іншої випічки.